top of page
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon

קצבת נכות כללית היא קצבה חודשית המשולמת למי שעקב נכות גופנית, שכלית או נפשית נפגע או צומצם כושרו להשתכר. כדי לקבוע את דרגת אי הכושר, יש לעבור ועדה רפואית שתקבע מהם אחוזי הנכות הרפואית. ביטוח לאומי משלם קצבת נכות כללית רק כעבור 90 יום מהמועד בו חל אובדן הכושר לתפקד במשק הבית או להשתכר מעבודה. היה ואדם מקבל דמי מחלה החל מהיום ה-91, הוא יקבל את קצבת הנכות רק בתום תקופת דמי המחלה.

תושבי ישראל מגיל 18 עד הפנסיה המוגדרים כנכים מטעם ביטוח לאומי.

בעלי נכות רפואית שנקבעו להם בביטוח לאומי 60% או 40% (אחד הסעיפים הרפואיים- לפחות 25%). עקרות בית המוגדרות כנכות אם קיבלו לפחות 50% נכות רפואית.

בעלי אחוזי נכות רפואית שאיבדו לפחות 50% מכושרם להשתכר או לתפקד במשק הבית.

תאונות דרכים

תאונות דרכים

משרדנו מלווה את הנפגע בתאונת דרכים משלב שסמוך לפגיעה ועד לקבלת דמי הפיצויים. תביעות פיצוי על נזקי גוף שמקורם בתאונת דרכים נידונות על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לעניין נזקי גוף וזכאות לפיצויים בגינם, אין החוק מבחין בין אשם או לא אשם, נושא באחריות לתאונה ומי שאינו נושא באחריות לה. גם מי שאשם בתאונה זכאי לפיצויים. במקרה של נזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים – התביעה מוגשת כנגד חברת הביטוח של הניזוק (בהנחה שיש לו תעודת ביטוח עדכנית ורישיון נהיגה) או כנגד חברת הביטוח של המזיק במקרה שמדובר בפגיעה בהולך רגל. בהעדר תעודת ביטוח חובה, יכול הניזוק לתבוע את חברת קרנית, חברת ביטוח ממשלתית שאחראית לתשלום פיצויים במקרים כאלה. בתביעה המוגשת בגין נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים אין השתתפות עצמית וגם אין השפעה עתידית על העבר הביטוחי של הניזוק. בהעדר תעודת ביטוח חובה, יוכל נהג שאינו נושא באחריות לתאונה, לתבוע את חברת הביטוח של הצד שכנגד - המזיק. חברת קרנית אינה מכסה נזקים לנהג שגרם לתאונה אם הוא לא ביטח את עצמו בביטוח חובה על פי חוק.

תאונות עבודה

תאונות עבודה

תאונות עבודה הן תאונות הנגרמות במקום העבודה (או כתוצאה מהתפקיד, במידה ומקום העבודה אינו קבוע), וכן תאונות המתרחשות בדרך אל וממקום העבודה. ניתן לתבוע שלושה גורמים שונים על נזקים שנגרמו כתוצאה מתאונת עבודה: המוסד לביטוח לאומי, מקום העבודה וחברת הביטוח של המעסיק. בכל מקרה יצטרך הנפגע להוכיח כי הפגיעה אכן נכללת תחת ההגדרות של תאונת עבודה. למטרה זו יש לתעד באופן מפורט ככל הניתן את הפגיעה, וכן להגיש טופס מיוחד (ב.ל 250) למוסד לביטוח לאומי המהווה בקשה להכרה בתאונה כתאונת עבודה, למטרת קבלת הזכויות הקבועות בחוק.

 

תאונות תלמידים ילדים

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית

מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה שלה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו. למשל: רישום תרופה שאינה מתאימה, בעוד כל רופא סביר לא היה רושם אותה בנסיבות המקרה, וגרימת נזק לחולה עקב נטילתה. באופן כללי, כאשר ניתן להוכיח כי התנהגות הנתבע מהווה רשלנות, נוצרת זכות לקבל פיצויים מהנתבע בגין הנזק שנגרם לתובע עקב הרשלנות. דיני הנזיקין, ובתוכם עוולת הרשלנות, מאפשרים פיצוי גם כאשר למזיק לא הייתה כוונה לפגוע. הבחנה זו משמעותית בנוגע לתחום הרפואה כיוון שבאופן עקרוני מטרת הרופא היא לסייע ולא להזיק למטופל. עם זאת, אם תימצא רשלנות, יינתן פיצוי גם בהיעדר כוונה לפגוע.

 

 

 

תאונות תלמידים ילדים

תאונות תלמידים ילדים

התלמידים הלומדים בישראל מבוטחים (24/7 365 ימים בשנה) באמצעות פוליסת תאונות אישיות באחת מחברות הביטוח הפועלות בישראל. לכן כאשר תלמיד נפגע בתאונה, גם אם התרחשה מחוץ לשעות הלימודים ופעילות בית-ספר ומחוץ לשטח בית הספר, יש לבחון אפשרות בה מלבד תביעה נגד גורם התאונה, יכול התלמיד לתבוע גם את חברת הביטוח שמבטחת אותו באותה פוליסת תאונות אישיות. רוב רובם של ההורים כיום אינם מודעים כלל לכך שילדיהם כתלמידים, מבוטחים בפוליסת ביטוח תאונות אישיות, אשר במסגרתה משולם פיצוי כספי לתלמיד שנפגע פגיעת גוף כתוצאה מתאונה. מצב זה מביא לכך שתלמידים רבים אשר נפצעו בתאונות כאלו ואחרות, אינם ממשים את זכותם לקבלת פיצויים במסגרת פוליסת ביטוח תאונות אישיות - תלמידים 

הוצאה לפועל

קצין תגמולים

במהלך השירות הצבאי, ישנם חיילים רבים שנפצעים או שלקו במחלה ומצאו את עצמם עוברים ממרפאה זו אל אחרת, ממתקן אשפוז אחד למשנהו, מבית חולים אחד לשני – וזאת כדי לאבחן את מהות הפציעה או המחלה ואת דרגת החומרה.  חייל, שוטר או סוהר המבקשים לקבל הכרה וזכויות כנכי צה"ל, נדרשים להגיש "תביעה להכרת זכות נכה" או "תביעה להכרת זכות מחלה" לקצין התגמולים בשל נכותם. על מנת שהתביעה תוכר, על מגיש התביעה להוכיח כי הוא סובל מנכות וכי האירוע או המחלה אשר גרמו לנכות אירעו במהלך ועקב השירות הצבאי. לפיכך, על נכה להוכיח מתי התפרצה הנכות ומהו הגורם לנכות. ישנם מקרים מובהקים, כדוגמת חייל אשר נפצע במהלך לחימה. אולם, במרבית המקרים, מדובר על אירועים הדורשים הוכחה - לדוגמה הפעלת מאמצים פיסיים חריגים, אירועי דחק ולחץ, חשיפה תעסוקתית (רעש, חומרים מסוכנים) ועוד. בשל כך, מרבית התביעות עוברות לבחינה של מומחה רפואי המשמש יועץ לקצין התגמולים, אשר בוחן את הקשר הסיבתי בין הנכות לשירות, וכותב חוות דעת רפואית. בהמשך, מקבל קצין התגמולים החלטה על סמך חוות הדעת ויתר החומר שהועבר לו. חשוב לציין, כי קיימת התיישנות של שלוש שנים מיום השחרור להגשת התביעה למעט במקרים המנויים בחוק הנכים ועל כן מומלץ לבחון הגשת תביעה בסמוך למועד השחרור או למועד הופעת הליקוי.

 

קצין תגמולים

הוצאה לפועל

לשכת ההוצאה לפועל היא הזרוע המבצעת של בתי המשפט, המשמשת כהליך ביצועי - מנהלי. תפקיד הלשכה הוא לבצע את הליכי הגבייה עבור הזוכה, בין אם מדובר בחוב מכוח פסק דין ובין אם לאו. יחד עם זאת ניתן להגיש ישירות ללשכת ההוצאה לפועל, ללא כל הליך קודם בפני בית המשפט הנכבד, בקשה לביצוע שטר. בנוסף ניתן להגיש בקשה לביצוע תביעה לסכום קצוב, ללא כל הליך קודם, ככל והתובענה עומדת בתנאים המוסדרים בחוק ההוצאה לפועל ובתקנות ההוצאה לפועל.

משרדנו מתמחה בייצוג של זוכים וחייבים בלשכת ההוצאה לפועל, וכן בפתיחת תיקים של הוצאה לפועל וניהול  בתחומים הבאים:

הגשת בקשות לביצוע שטר וביצוע פסק דין כספים.

מחיקת חובות לחייב בהוצאה לפועל.

הכרזת החייב כמוגבל באמצעים.

התנגדות לביצוע שטר/התנגדות לביצוע תביעה על סכום קצוב.

טענת פרעתי.

חקירת יכולת, הסדרי פשרה, איחוד תיקים , צו תשלומים.

המצאת אזהרה לחייב, תביעות על סכום קצוב

הוצאה לפועל של שיקים וכד'.

נקיטת הליכים כנגד החייב

עיקול צד ג', עיכוב יציאה מן הארץ ועוד.

 

 

גישור

גישור

גישור הוא שיטה אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים. גישור הוא הליך פתרון סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט, בעזרת מגשר בדרך של הדברות ישירה ובהסכמה בין הצדדים המעורבים בסכסוך. הליך הגישור הוא ההליך המומלץ לאנשים שנמצאים בסכסוך ורוצים להימנע מהביורוקרטיה והעלויות הכבדות של בתי המשפט. ניתן לפנות להליך גישור בכל שלב של הסכסוך, כל זמן שלא ניתנה הכרעה על ידי בית המשפט. צדדים שיש ביניהם סכסוך יכולים לפנות למגשר מיד כשמתגלה הסכסוך ואפילו לאחר שהחלו הליכים בבית משפט עם עורכי דין. מערכת המשפט בישראל עושה גם היא שימוש נרחב בהליכי גישור בתיקים שונים. אנשים שנמצאים בסכסוך כלשהו נוטים שלא לדבר אחד עם השני ולנסות להגיע לפתרון שיהיה מוסכם על כל הצדדים. הליך הגישור מאפשר לצדדים להיפגש בחדר הגישור יחד עם מגשר שעוזר לצדדים לפתח שיחה על האינטרסים של כל אחד מהצדדים ולמצוא פתרון שיענה על האינטרסים של כל הצדדים.

יפוי כח מתמשך

חזור למעלה

כל הזכויות שמורות לעו"ד עדן מילוא (מולקנדוב) © 2015

 

bottom of page