top of page
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
logo small.png

054-4440955

משרד עורכי דין

עדן מילוא מולקנדוב

ביטוח לאומי/תאונות

 

ביטוח לאומי/תאונות

 * מדריך לנפגעי תאונת עבודה

 

     אם נפגעתם בתאונת עבודה, עליכם לפעול כדלקמן:

 

 

1.          הודעה למעביד. עליכם להודיע למעביד על התאונה ולקבל "טופס ב.ל. 250". בטופס זה המעביד מציין את פרטיו ואת פרטי התאונה כפי                  שנמסרו לו על ידי הנפגע ולאחר מכן חותם במקום המיועד לכך.

 

2.          עדים. יש לרשום את פרטי העדים לתאונה.

 

3.         תיעוד הפרטים. עליכם לרשום את הנסיבות של התאונה ובהזדמנות הראשונה רצוי גם לצלם את מקום וגורם לתאונה. חשוב לספק תיאור של             התאונה והשתלשלות מסכת האירועים. כמו כן יש צורך לוודא שאכן כל הפרטים נרשמים בדו"ח הרפואי בדיוק בצורה שבה הם מתוארים.

 

4.         בדיקות רפואיות. יש לעבור בדיקות רפואיות מקיפות בהזדמנות הראשונה כדי לאבחן פגיעות וחבלות שעלולות להיגרם כתוצאה מהתאונה.               מומלץ לפנות לחדר המיון בבית החולים הקרוב למקום התאונה או לקופת חולים, ולציין כי הפגיעה נגרמה בשל תאונת עבודה.

 

5.         טיפולים רפואיים שונים. חשוב לקבל העתק מהמסמכים הרפואיים שנכתבים בעקבות הפניות השונות לקבלת טיפולים רפואיים לאחר                      תאונת העבודה.

 

6.         שמירה על כל המסמכים. איסוף האישורים הרפואיים, המרשמים, ההפניות, תוצאות הבדיקות, הקבלות ו/או החשבוניות על כל ההוצאות                 הנוגעות לתאונה, לרבות קבלות על תרופות ונסיעות. חשוב מאד לדאוג לקבל עותק מכל תוצאות הבדיקות שנערכות לנפגע עקב תאונת                   העבודה, ואשר לרוב כוללות צילומי רנטגן,CT  וכד'.

 

7.         עורך דין. פניה לעורך דין שמתמחה בתחום ובעל ניסיון בו. לעו"ד הבקיא בתחום יש יכולת להשיג עבור הלקוח את הפיצוי הטוב ביותר                   בנסיבות העניין.

 

 

 * המלצות ראשוניות לנפגעי תאונת דרכים


1.          במידה ומדובר בנפגע שהוא הולך רגל - יש לרשום את מלוא הפרטים, לרבות פרטי הרכב הפוגע, שם הנהג, תעודת זהות, כתובת,                   טלפון, פרטי חברת הביטוח, פרטי הפוליסה, מקום התאונה, תאריך ושעת התאונה, עדים לאירוע.


2.         לאחר התאונה מומלץ לגשת לבית חולים על מנת לעבור בדיקות מקיפות, לרבות בדיקות הדמיה, שיגלו מהן פגיעותיכם. 
           בבית החולים מומלץ לפרט את נסיבות התאונה. חשוב שהדברים ירשמו במדויק בגיליון חדר מיון או בדו"ח מד"א, אם טופלתם                      לראשונה על ידי מד"א, או בתיקכם האישי בקופת החולים. יש לוודא שהפרטים שמסרתם נרשמו במדויק. יש לזכור כי זוהי למעשה                 הגרסה הראשונית שלכם לאירוע ולכן יש לדקדק בנסיבות.

 

3.        לאחר השחרור חשוב לטפל בכל הבעיות הרפואיות שנגרמו בעקבות התאונה. רצוי לפנות לכל קשת הרופאים בנוגע לכל בעיה ובעיה                (אורטופדיה, נוירולוגיה, פסיכיאטריה, עיניים, א.א.ג., פה ולסת, וכד'). יודגש כי בעיה שהנכם סובלים ממנה כתוצאה מהתאונה                     ואולם אינה מצויה בחומר הרפואי, כאילו ואינה קיימת. לכן חשוב לטפל בכל בעיה רפואית.
 

4.        יש חשיבות בקבלת טיפול רפואי מיום התאונה. בבוא העת, ראשית על הניזוק להראות לבית המשפט כי עשה הכל על מנת להקטין את             הנזק שנגרם לו כתוצאה מתאונה. שנית, בעת מינוי מומחה רפואי בתחום זה או אחר, על הניזוק להציג בפני בית המשפט ראיה                       כתובה לפגיעות בתחום בו מבוקש מינוי מומחים. 


5.        יש לדאוג לאסוף את כל המסמכים הרפואיים מכל המוסדות הרפואיים בהם טופלתם, אשר יכולים להעיד על מצבכם הרפואי. יש לבקש             מהרופאים  העתק הסיכומים הרפואיים/אישורים ו/או כל מסמך אחר בתום הביקור.
 

6.         מומלץ לצלם את הנזק שנגרם לרכב ולכם מיד לאחר התאונה לשם המחשת הנזק.
 

7.         דווחו למשטרה על קרות התאונה ובקשו "אישור משטרה" שבו יופיעו פרטי הרכבים והנפגעים המעורבים בתאונה. 
 

8.         יש לאסוף את כל הקבלות בגין ההוצאות שהוצאו בעקבות התאונה. 

 

9.         מומלץ לא לשוחח עם חוקרים ו/או חברות ביטוח לאחר התאונה ולא למסור את גרסתכם לגופים אלו ו/או גופים הפועלים מטעמם אלא             לאחר התייעצות עם עו"ד מטעמכם. 
 

10.       מומלץ לא לחתום על כתבי קבלה וסילוק של חברות ביטוח. במידה ותחתמו על שטר כזה, לא תוכלו עוד לתבוע את שאר נזקיכם                     שכתוצאה מהתאונה (למעט חריגים הקיימים על-פי דין). 


11.        לא להסכים לבדיקת פוליגרף ובוודאי שלא לחתום על הסכם לבדיקת פוליגרף. 
 

  * תביעה על-פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 אינה שוללת את זכאותו של נפגע בתאונת דרכים לפיצוי מכוח ביטוחים     פרטיים, כגון ביטוח חיים, ביטוח מנהלים, ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח תאונות אישיות. על תביעה מכוח ביטוחים אלו להיות מוגשת       לבית משפט לא יאוחר מתום שלוש שנים ממועד קרות התאונה. לאחר שלוש שנים, תתיישן התביעה והנפגע לא יוכל לממש את זכותו על-פי     פוליסות הביטוח  שברשותו.

 

הוצאה לפועל

הוצאה לפועל

 * אגרת מידע - מסלול הפטר מחובות ל"חייב מוגבל באמצעים"

 

 

חייבים אשר הוכרזו כ"חייבים מוגבלים באמצעים" במערכת ההוצאה לפועל, ועומדים בתנאי הסף (המפורטים בהמשך), זכאים להגיש בקשה להפטר שמשמעותה – מחיקת חובות בהוצאה לפועל וחובות שאינם במערכת ההוצאה לפועל . ההפטר מביא למחיקת חובות, מלבד חובות שאינם ברי הפטר – מזונות, משכנתא, נזק בלתי קצוב, וקנס פלילי או מנהלי.תיקון זה נקבע כהוראת שעה למשך שלוש שנים עד ליום 6.9.2018.

 

התנאים להגשת הבקשה ע"פ החוק:

1.         חייב מוגבל באמצעים מעל 4 שנים: החייב, המבקש בקשה להפטר, הוכרז על ידי רשם ההוצאה לפועל כ"חייב מוגבל באמצעים", והיה חייב             מוגבל באמצעים בארבע השנים שקדמו להגשת הבקשה, לפחות.

2.         סכום החובות בהוצאה לפועל הינו עד 800,000 ₪: בעת הגשת הבקשה לא עלה סך חובותיו של החייב על  סכום של 800,000 ₪ (כולל               חובות שאינם  ברי הפטר- משכנתא, מזונות, קנס מנהלי או פלילי) נציין, כי בעת בחינת הבקשה, יבחן רשם ההוצאה לפועל את היקף                     החובות בהוצאה

            לפועל ואת  החובות שאינם בהוצאה לפועל. במידה וגובה החוב הכולל יעלה על 800,000 ₪ אז משמעות הדבר שלא ניתן לקבל הפטר.

3.         תשלום סדיר של צו החיוב בתשלומים ב 3 שנים האחרונות: החייב עמד בצו תשלומים שניתן לו על ידי רשם ההוצאה לפועל בשלוש השנים               האחרונות שקדמו למועד הגשת בקשת ההפטר.

4.         אין הליך פעיל של פשיטת רגל: לא מתנהל לגבי החייב הליך פשיטת רגל בבית המשפט המחוזי, ולא הוגשה בקשה כזו אשר נמצאת תלויה               ועומדת ולא קיים הליך שהסתיים במהלך חמש השנים שקדמו להגשת הבקשה.

5.         אין לחייב נכסים בעלי ערך הניתנים לעיקול, מכירה או מימוש.

              *  הוראת השעה אינה חלה על חייבים שנפטרו.

   הבהרה: גם אם הנך עומד/ת בקריטריונים להגשת הבקשה, קבלת ההפטר נתונה לשיקול דעתו של רשם ההוצאה לפועל.

 

חשוב לדעת:

בקשה להפטר ניתן להגיש רק בלשכות ההוצאה לפועל בהן מתנהל מסלול הפטר. את הבקשה עליך להגיש בלשכת מסלול ההפטר במחוז בו מתנהל תיק האיחוד שלך. לא נוכל לטפל בבקשה שתוגש בלשכה אחרת. למעבר לדף הסבר לאיתור לשכת מסלול הפטר המטפלת בתיקך לחץ כאן.

החוק אושר כהוראת שעה למשך 3 שנים – ולפיכך המועד האחרון להגשת בקשה מסוג זה הוא עד ליום 6.9.18

צו הפטר לא יחול על חובות מסוג מזונות, משכנתא חוב שאינו קצוב, וקנס פלילי או מנהלי.

אם יתברר לרשם ההוצאה לפועל כי במהלך התקופה המתחילה ב 6.9.2015 נוצרו חובות חדשים, הרי שעובדה זו יכולה להביא לאי מתן הפטר.

עליך להמשיך ולשלם לפי צו החיוב בתשלומים שניתן כל עוד לא ניתן צו הפטר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חזור למעלה

כל הזכויות שמורות לעו"ד עדן מילוא (מולקנדוב) © 2015

 

bottom of page